Olej palmowy: cichy zabójca

Zatkane tętnice, otyłość brzuszna, cukrzyca, bezpłodność a nawet rak - takie mogą być skutki spożywania dużych ilości rafinowanego oleju palmowego. Producenci żywności chętnie go stosują ze względu na niską cenę. Znajdziemy go w czipsach, słonych przekąskach, czekoladzie, kostkach rosołowych i wielu innych produktach. Czym naturalny olej palmowy różni się od rafinowanego? Dlaczego ten rafinowany nie został jeszcze zakazany? Czy możliwe jest całkowite wyeliminowanie go z diety? O tym w Dzień Dobry TVN dr Jacek Postupolski z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH oraz prowadząca cykl "(Ro)zważmy to" Katarzyna Bosacka.

http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/olej-palmowy-cichy-zabojca,221864.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Świat i edukacja dziecka , Blogger